Підписання меморандуму про співпрацю між Всеукраїнською Асоціацією об’єднаних територіальних громад і Українською Асоціацією Сімейної Медицини

Share on facebook
Share on linkedin
10 січня о 12:00 відбудеться пряма трансляція підписання меморандуму про співпрацю між Всеукраїнською Асоціацією об’єднаних територіальних громад і Українська Асоціація Сімейної Медицини
✍🏻Меморандум фіксує спільні наміри щодо формування та підсилення суб’єктності та спроможності органів місцевого самоврядування у сфері забезпечення здоров’я та збереження життя мешканців громад на локальному рівні.
Ми започатковуємо співпрацю, спрямовану на розбудову спроможності громад щодо турботи про здоров’я, як однієї із засадничих складових зміцнення людських активів – джерела економічного зростання і благополуччя громад і всієї української нації.
✅«Місія здоров’я» притаманна кожному сімейному лікарю і інституту сімейної медицини в цілому та важлива складова діяльності громад і органів місцевого самоврядування.
Спільною метою є створення екосистеми, яка забезпечить турботу про здоров’я для збільшення людських ресурсів громад та сприятиме активному та тривалому життю громадівців.
Це є необхідною умовою для підтримки економічних перспектив громад шляхом спільної розробки та впровадження заходів з профілактики та подолання викликів здоров’ю, а також для створення сприятливих умов для здорового способу життя.
Необхідні втручання для збереження життя та здоров’я мешканців громад є свідомими інвестиціями в збереження та розвиток людського капіталу. І це стає ключовим фактором для стратегічних перспектив існування та розвитку спроможної громади.

 Ви можете переглянути подію в прямому ефірі на сторінці Всеукраїнської Асоціації об’єднаних територіальних громад (https://www.facebook.com/LSGA.ATC/) і Української Асоціації Сімейної Медицини (https://www.facebook.com/UFM.org.ua).

Підписанти Меморандуму:

– Тарас Добрівський, виконавчий директор ВАОТГ
– Олександр Толстанов, Президент Української асоціації сімейної медицини, проректор з науково-педагогічної роботи Національного університету охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика, чл.-кор. НАМН України, д. мед. н., професор

– Модератор: Євген Прилипко, експерт платформи «Охорона здоров’я» ВАОТГ, голова експертної спілки Форум трансформації охорони здоров’я.

Залиште коментар

Підпишіться на новини та публікації УАСМ

Ми не розсилаємо СПАМ. Тільки інформаційні повідомлення щодо УАСМ